• English
Domov
O nas
Kolikor daleč mi seže spomin, sem se ukvarjal z živalmi. Nakup moje prve živali sega v leto 1954, ko sem kupil zajklo, kajti za psa nisem imel dovolj denarja. Moj prvi pes nemški ovčar z imenom Šarek je nosil letnico1976. Leta 1990 sva se z soprogo Darjo vselila v novo hišo, zgradili smo pesjake in vselili prve psice. V letu 1992 smo vzredili prvo leglo v današnji psarni. Ko sva razmišljala o imenu psarne sva bila z soprogo Darjo soglasna, da naj naši psi nosijo ime po tej prelepi deželi – Krasu. Edina reka katera prečka Kras – sicer pod zemeljsko površino in privre na dan v Devinu se imenuje Timav. Ko združimo obe znamenitosti dobimo ime naše psarne »Karstimav«. Od takrat sva vzredila kar nekaj mladičev nemškega ovčarja, kateri nas suvereno zastopajo doma in v tujini.

Štanjel

Danes imamo v psarni Karstimav pet psic in enega psa z katerem uspešno tekmujmo. Naše živali imajo opravjen DNA ter vse ostale papirje primerljive z živalmi vzrejenimi v matični domovini. Moj cilj je vzrediti zdrave, značajsko trdne pse z dobrimi naravnimi zasnovami in hkrati prijazne do ljudi in živali. Po vrhu vsega naj bi bili tudi lepi.

Naše pse srečamo na razstavah doma in v tujini na katerih dosegajo vidne rezultate, v veselje nam in novim lastnikom.
Zahvaljujemo se vsem, ki ste si izbrali svojega psa naše vzreje in z vestnim delom pri vzgoji pripomogli, da je psarna Karstimav prepoznavna doma in v tujini.